Valget '09

2009.10.04. 01:26

  Mióta Turid lett a tanárom a norvég nyelvtanfolyamon és már elég jól lehet velünk az órán beszélgetni, nagyon belefolytunk mindenféle témába a homoszexualitástól kezdve a politikán át a vallásokig. Ezért is volt "nagyon para", hogy ki kerül kormányra...

 
Szeptember 14-én le is zajlottak a norvégiai parlamenti választások és a felállás marad úgy ahogy az elmúlt 4 évben volt, szal hiába volt szimpi az FrP (Fremskrittspartiet - haladás pártja - szószerintifordításban: az előrelépés pártja, Ők az alma), gratulálok a VörösZöld kormánynak (Den rødgrønne regjering - a logójaik színéből eredendően hívják így őket és ez a 3 párt alkot koalíciót egymással): Arbeiderpartiet+Sosialistisk Venstreparti(SV)+Senterpartiet. (azaz a Munkáspárt=rózsa+ Szocialista baloldal+központipárt v agrárpárt=az a 4levelűlóhereszerűség)
Tehát a felállás marad az, ami eddig volt és még lesz is - reméljük - az elkövetkezendő 4 évben. A parlamenti helyekben is van változás, de ami a legérdekesebb, hogy a Venstre (ők a baloldal, és a nagy V betű a jelük), akik a liberális párt lennének, 2 helyet tudnak csak elfoglalni a parlamentben. Ami azt mondják, hogy elég szomorú... mert hogy az egyik legöregebb párt.
 
De Zsuzsi örülhet, mert a választások idején személyesen a miniszterelnöktől, Jens Stoltenbergtől kapott rózsát, ő ugyanis az Arbeiderpartiet embere és a Markens gata-n osztogatta a rózsákat, ami ugye a párt jele. De drága húgom ezt nem tudta és csak 2 nap múlva esett le neki, hogy miért volt neki ismerős az a szimpatikus, mosolygós hapsi... (képen)
 
És még mindig az a véleményem, hogy a vikingektől kellene tanulnunk, mert náluk, olyan nincs hogy kampánycsend és amikor elkezdtem drága Mikki haveromnak magyarázni, hogy az mi, akkor kiröhögött, hogy ilyen marhaságot. A politikusoknak épp az a dolga, hogy politizáljanak 0-24 óráig... höhh? És a választások alatt semmi tüntetés és egyéb ilyen baromság nem volt. Jó mondjuk valahol eltűntek a szavazatok... de nem emlékszem, hogy mi volt pontosan... de meglettek és ez a lényeg!
 

Közben meg számoljatok velem együtt vissza, mert 10 nap múlva végre hazatérek és 12 csodálatos napom lesz a barátnőimmel és barátaimmal, akiket már több mint egy éve nem láttam és mindezt saját pénzemből intéztük drága Cintimmel, akivel együtt repülünk oda és vissza!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wingofmemory.blog.hu/api/trackback/id/tr681426110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása